Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Italiensk fiskgratäng med osttäcke

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 fänkål
  • 1/2 grön squash
  • 1 röd eller gul paprika
  • 1 färsk gul lök
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 800 g torskryggsfilé
  • salt och vitpeppar
  • 2 tomater
  • 1/2 dl grön pesto
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 paket mozzarella, 125 g
  • 1 färsk basilika

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär fänkål, squash, paprika och lök i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs grönsakerna några minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Lägg grönsakerna i botten på en ugnsfast plåt och lägg fiskfiléerna ovanpå. Krydda med salt och vitpeppar.
  4. Skiva tomater och lägg över fisken.
  5. Koka ihop grädde och pesto i en kastrull några minuter och häll över fisken.
  6. Skiva mozzarellaosten och lägg över gratängen. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 20 min tills fisken är färdig.
  7. Hacka mycket basilika och lägg över gratängen och servera med god sallad.