Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Italiensk Färskpotatissallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg färskpotatis
  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • 300 g kalamataoliver utan kärna
  • 65 g ruccola
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Så här gör du

  1. Tvätta och koka potatisen. Dela den sedan i halvor eller fjärdedelar beroende på vilken storlek du önskar.
  2. Spara 3 msk av oljan från de soltorkade tomaterna och rör ihop med balsamvinäger, salt och peppar.
  3. Grovhacka soltorkade tomater och ruccola
  4. Rör försiktigt ihop alla ingredienser (inklusive dressingen) och servera med till exempel grillad kyckling eller fläskfilé. Potatissalladen fungerar även perfekt till en buffé.