Italiensk bönsallad med melon & skinka

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 1 fänkålsstånd
- 1 rödlök
- 250 g cocktailtomater
- 1 burk grillad paprika i olja, 200 g
- 1 burk stora vita bönor, 400 g
- 6 sardellfiléer
- 1 –1 ½ dl svarta oliver
- 3 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 tsk balsamvinäger, gärna lagrad
- salt
- svartpeppar, nymald
- ett par nävar rucola
- 1 kruka basilika
- parmesanost
Till servering
- 1 liten melon cirka 750 g, till exempel Ogen eller Cantaloup
- cirka 100 g skivad lufttorkad skinka
Så här gör du
- Skiva fänkålen och löken tunt. Dela tomaterna. Låt paprikan rinna av. Om paprikan är hel, strimla den. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skär sardellerna i små bitar.
- Blanda grönsaker, bönor, sardeller, oliver, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner rucola och basilikablad precis vid servering. Lägg upp och hyvla över parmesanost. Servera med melonklyftor och skinka.

Du kanske även gillar
Populära recept