Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Isterband ”my style”

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 2 st isterband av bra sort
  • 1 rödlök
  • 50 g pancetta
  • 1 glas vitt vin
  • 2 st lagerblad
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 1/2 grönsaksbuljongstärning
  • 1 dl vatten
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonesenap
  • juice från en halv citron
  • 2 dl rapsolja
  • salt
  • wasabipasta
  • 1/2 riven vitlök

Så här gör du

  1. Börja med att skära ned pancettan i mindre bitar och skiva löken i större skivor.
  2. Stek pancettan och löken tills de fått färg och lägg sedan ned isterbanden och stek med i ca 5 min tills även korven har fått en yta.
  3. Häll på vinet och reducera ned något innan du lägger ned kryddorna och häller på vatten och buljongen.
  4. Låt allt småputtra i ca 15 min
  5. Medans korvarna puttrar så gör du aiolin; Vispa samman äggulan med citronen och senapen, samt riv ned vitlöken. Tillsätt oljan medan du vispar så att du får en tjockare konsistens. Aiolin är klar när du har fått den tjocklek du önskar.
  6. Salta efter smak och tycke och blanda sedan ned wasabipastan. Ta så mycket du önskar men tänk på att styrkan kommer efter en stund så var försiktig i början. Om du inte hittar wasabipasta så kan man även riva ned färsk pepparrot eller använda pepparrotskräm.
  7. Red gärna av skyn från isterbanden om du vill ha lite mer av en sås. Servera allt med färskpotatis och inlagda rödbetor Smaklig spis!!!