Israelisk morotssallad

Foto: Adobe Stock
Ingredienser
4 portioner
- 1/2 grön chili (spansk peppar), sköljd
- 1/2 röd chili (spansk peppar), sköljd
- 4 salladslökar, ansade och sköljda
- 1 litet knippe slätbladig persilja, sköljd
- 600 g morot, fint strimlad
- 2 ekologiska citroner
- 1 dl olivolja
- salt, nymald svartpeppar
Fetaostdressing
- 150 g fetaost av fårmjölk
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 knippe mynta, sköljd och fint skuren
- salt
Så här gör du
- Smula sönder fetaosten i en skål. Rör den slät med yoghurt och fint skuren mynta. Smaka av med salt. Bred ut fetaoströran på ett serveringsfat.
- Skär chili, salladslök och bladpersilja fint. Blanda med riven morot i en annan skål och bred sedan ut över fetaoströran på fatet.
- Raspa skalet (bara det gula) från en citron över salladen. Dela båda citronerna och pressa ner juicen i en mindre skål.
- Krydda med salt och peppar och vänd ner olivoljan till en salladsdressing. Ringla dressingen över salladen och servera.

Du kanske även gillar
Populära recept