Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Israelisk morotssallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1/2 grön chili (spansk peppar), sköljd
  • 1/2 röd chili (spansk peppar), sköljd
  • 4 salladslökar, ansade och sköljda
  • 1 litet knippe slätbladig persilja, sköljd
  • 600 g morot, fint strimlad
  • 2 ekologiska citroner
  • 1 dl olivolja
  • salt, nymald svartpeppar

Fetaostdressing

  • 150 g fetaost av fårmjölk
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 knippe mynta, sköljd och fint skuren
  • salt

Så här gör du

  1. Smula sönder fetaosten i en skål. Rör den slät med yoghurt och fint skuren mynta. Smaka av med salt. Bred ut fetaoströran på ett serveringsfat.
  2. Skär chili, salladslök och bladpersilja fint. Blanda med riven morot i en annan skål och bred sedan ut över fetaoströran på fatet.
  3. Raspa skalet (bara det gula) från en citron över salladen. Dela båda citronerna och pressa ner juicen i en mindre skål.
  4. Krydda med salt och peppar och vänd ner olivoljan till en salladsdressing. Ringla dressingen över salladen och servera.