Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Iskaffe – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 98 st har redan röstat

Iskaffe är svalkande och ger dig den där lilla kicken som en vanlig kopp kaffe gör. Läskande, svalkande och fräscht. Bjud någon på iskaffe och det blir en given hit!

Här är vårt bästa recept och våra smartaste tips på hur du gör det godaste iskaffet.

Ingredienser

2 glas

Iskaffe från varmt kaffe

 • Det här är den superenkla och snabbaste metoden där iskaffet kommer smaka som du är van vid att ditt kaffe smakar. Häll bara vanligt varmbryggt kaffe direkt på några isbitar i ett glas, så att drycken svalnar direkt. Eftersom kaffet blir kallt omedelbart ändrar det inte smak när temperaturen ändras. Fyll på med mjölk, lite socker och några isbitar till.

Iskaffe från kallt kaffe

 • Kallbryggt kaffe kräver lite mer planering, men det är det värt. Mät upp önskad mängd kaffe i en kaffepress (gärna lite starkare än du normalt skulle göra), häll på kallt vatten men tryck inte ner pressen. Låt det dra sig över natten i kylskåpet. När du använder kallt vatten behöver kaffet mer tid att dra, men den extra tiden gör också att smaken blir fantastisk.

Så här gör du

 1. Hur du gör det godaste iskaffet beror på vad du föredrar. Det finns nämligen två skolor. Om du vill att din kalla kaffedryck ska smaka som vanligt kaffe är det varmt kaffe du ska använda. Om du i stället ser kallt och varmt kaffe som två helt olika drycker, då kommer du nog gilla det kallbryggda iskaffet. Det varmbryggda ger dig en mer robust smak, medan det kallbryggda är snällare i smaken. Dagen efter är kaffet extra kallt och extra starkt och blir fantastiskt gott när det späds ut med lite isbitar och mjölk eller grädde och eventuellt lite sirap eller vaniljsocker.
 2. Tips: Vill du ha en läskande iskaffe med en touch av något gott kan du tillsätta lite havssalt, karamellextrakt eller chokladsås.
2 kommentarer om "Iskaffe – recept"
 • Kristina Nielsen
  Kristina Nielsen

  Jag brygger kaffe och låter svalna, häller i isbitspåsar och fryser in. Sedan är det bara att ta fram några stycken och lägga i ett högt glas och slå på mjölk. Socker i om man vill, men jag tycker inte att det behövs.

  • Mitt Kök
   Mitt Kök
   svar till Kristina Nielsen

   Hej Kristina,
   Tack för ett bra tips!

   Mvh,
   Beatrice, Mitt kök