Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Iskaffe – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 246 st har redan röstat

Iskaffe är svalkande och ger dig den där lilla kicken som en vanlig kopp kaffe gör. Läskande, svalkande och fräscht. Bjud någon på iskaffe och det blir en given hit!

Här är vårt bästa recept och våra smartaste tips på hur du gör det godaste iskaffet.

Ingredienser

2 glas
  • kaffe
  • vatten
  • burk och sil eller filter
  • ev. grädde eller mjölk
  • ev. socker eller kondenserad mjölk

Så här gör du

  1. Mät upp önskad mängd kaffe i en burk (gärna lite starkare än du normalt skulle göra). Häll på kallt vatten och rör om. Låt det dra sig över natten i kylskåpet.
  2. Sila kaffet två gånger genom silduk eller filter.
  3. Fyll ett glas med is. Häll på kaffet och tillsätt eventuellt mjölk eller grädde. Det är också gott med socker eller varför inte lite kondenserad mjölk.
  4. OBS! Du kan också göra iskaffe på varmt kaffe. Häll bara vanligt varmbryggt kaffe direkt på några isbitar i ett glas, så att drycken svalnar direkt. Då isen smälter kan det bli lite blaskigt, så starkt kaffe är att föredra. Fyll på med mjölk, lite socker och några isbitar till.
4 kommentarer om "Iskaffe – recept"
  • Kristina Nielsen
    Kristina Nielsen

    Jag brygger kaffe och låter svalna, häller i isbitspåsar och fryser in. Sedan är det bara att ta fram några stycken och lägga i ett högt glas och slå på mjölk. Socker i om man vill, men jag tycker inte att det behövs.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Kristina Nielsen

      Hej Kristina,
      Tack för ett bra tips!

      Mvh,
      Beatrice, Mitt kök

  • Mattias Larsson
    Mattias Larsson

    Jag blandar kallt kaffe, sötad kondenserad mjölk och isbitar i mixern, jättegott!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Mattias Larsson

      Hej, tack för bra tips. Det måste vi absolut testa! Mvh Mitt kök-redaktionen