Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ischoklad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

70 stycken
  • 400 g kvalitetschoklad, 70 %
  • 100 g kokosfett
  • Förslag till smaksättningar, till en fjärdedel av smeten:
  • 1 matsked nymald kardemumma
  • pepparmyntsolja efter smak
  • 1 tesked apelsinskal
  • 1 tesked krossade kaffebönor
  • 1 matsked kokosflingor

Så här gör du

  1. Hacka chokladen fint.
  2. Smält kokosfettet i en kastrull och tillsätt chokladhacket. Rör blandningen slät.
  3. Smaksätt en fjärdedel av smeten åt gången. Häll smeten i en kanna med liten pip och fyll små konfektformar. Ställ formarna kallt för att stelna.
  4. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock.
2 kommentarer om "Ischoklad"
  • Justin Kantner
    Justin Kantner

    Vad är egentligen smaksättningen av dessa ingredienser och vilka är ”måsten” för att skapa traditionell ischoklad? Tacksam för svar! / Justin

    • annelieneimark
      annelieneimark
      svar till Justin Kantner

      Hej!
      Chokladen och kokosfettet är grundreceptet, ses kan man smaksätta med det mesta :)// Annelie