Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Inte så enkel Chokladmjölk

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 300 g mörk choklad
  • 4 msk kakao
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 1,5 standardmjölk
  • 5 dl icke ekologisk, ovispad vispgrädde
  • 2 tsk vaniljextrakt

Så här gör du

  1. Häll ingredienserna i en rejäl gryta.
  2. Täck över med lock och koka på låg värme i 2 timmar.
  3. Rör om med jämna mellanrum.
  4. Servera med eller utan, men helst med, vispad grädde.
  5. Variera receptet med en handfull krossade polkagrisar eller en skvätt rom beroende på årstid och sällskap.
5 kommentarer om "Inte så enkel Chokladmjölk"
  • Sara Lindeberg
    Sara Lindeberg

    väldigt konstigt recept. av vilken anledning ska det koka i 2 timmar…? och är det verkligen EN portion med 1 och en halv liter mjölk och 300 gram choklad ? ja om det ska koka i 2 timmar lär ju det mesta koka bort…
    vispgrädden som är i receptet, ska kokas med, eller är det den som man ska servera den med sen…? och av vilken anledning ska vispgrädden vara OEKOLOGISK ? Fina koppar på bilden, vet någon var dom är ifrån ?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Sara Lindeberg

      Hej Sara!

      Receptet har vår medlem Mammaantes skapat. De har en hemsida också – se här http://www.mammaantes.se/recept.html.

      Vi har inte tillagat receptet men vi gissar att det är korrekt då samma recept ligger uppe på deras hemsida.

      Hoppas du hittar dina svar!
      /Julia – Mitt kök

  • Sara Lindeberg
    Sara Lindeberg

    Okej ! Tackar ! Bilden då, är den eran ? Fina koppar, vet du vart dom kommer ifrån.. ?

  • Mamma Antes
    Mamma Antes

    Hej – svarar här också så att alla kan läsa svaret:

    * Receptet utgår från en normalstor burk kondenserad mjölk, därav de stora volymerna. Det bör bli sex rejäla koppar chokladmjölk när det är färdigt.
    * Den ovispade vispgrädden ska ner i grytan från början – vi inser att bilden är lite missvisande då det krävs extra vispgrädde om man vill (och det vill man, så klart) toppa med vispad vispgrädde.
    * ”Koka” är kanske ett farligt ord, då det lätt kokar över, så puttra i 2 timmar är kanske en bättre beskrivning. Men man kan ju också testa en snabbvariant och bara koka i fem minuter – det blir kanske inte exakt samma sak, men det blir säkert gott ändå!
    * Kopparna var en gammal present någon tog med sig, vi vet tyvärr inte exakt var de kommer ifrån.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Mamma Antes

      Hej! Suveränt – nu blev allt mycket tydligare. Tack för svar – ska testa, det låter ju verkligen gott!