Insalata con farfalle, antipasto e mozzarella

Foto: Lena Söderström
Ingredienser
4 portioner
- 200 g cocktailtomater
- 2 1/2 dl pesto
- 4 skivor parmaskinka, prosciutto
- 8-12 skivor salami
- 4 port kokt farfalle-pasta
- 16-20 marinerade oliver, svarta och/eller gröna
- plockade blad av 3-4 kvistar basilika
- 2 msk pinjenötter
- flingsalt, nymalen svartpeppar
- jungfruolja
- 1-4 mozzarella- eller burrata-ostar
- ciabatta
Så här gör du
- Dela cocktailtomaterna och blanda dem med 2 dl av pesto i en bunke, låt marinera ca 15 minuter.
- Dela skinka och salami i mindre bitar.
- Blanda de marinerade tomaterna med pasta, skinka, salami och oliver. Lägg salladen på ett fat. Klicka över resten av peston. Garnera med basilikablad och pinjenötter. Salta och peppra.
- Servera med jungfruolja, mozzarella och ciabatta.

Du kanske även gillar
Populära recept