Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Insalata con farfalle, antipasto e mozzarella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g cocktailtomater
  • 2 1/2 dl pesto
  • 4 skivor parmaskinka, prosciutto
  • 8-12 skivor salami
  • 4 port kokt farfalle-pasta
  • 16-20 marinerade oliver, svarta och/eller gröna
  • plockade blad av 3-4 kvistar basilika
  • 2 msk pinjenötter
  • flingsalt, nymalen svartpeppar
  • jungfruolja
  • 1-4 mozzarella- eller burrata-ostar
  • ciabatta

Så här gör du

  1. Dela cocktailtomaterna och blanda dem med 2 dl av pesto i en bunke, låt marinera ca 15 minuter.
  2. Dela skinka och salami i mindre bitar.
  3. Blanda de marinerade tomaterna med pasta, skinka, salami och oliver. Lägg salladen på ett fat. Klicka över resten av peston. Garnera med basilikablad och pinjenötter. Salta och peppra.
  4. Servera med jungfruolja, mozzarella och ciabatta.