Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Innertemperaturer kött

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • Perfekt kött varje gång

Tips till dig som grillar En digital stektermometer ger exakta stekgrader och garanterar i princip ett bra resultat. Grillgallret ska aldrig diskas, det bränns in vid varje grillning och blir bara bättre och bättre för varje gång. Däremot är det bra att då och då borsta av det med en stålborste.

Så här gör du

  1. Nötkött Well Done 70 grader Medium 58 grader Medium rare 54 grader
  2. Fläskkött Perfekt stekgrad 66-68 grader Okej stekgrad 70 grader
  3. Viltkött Well Done 70 grader medium 54 grader medium rare 50 grader
  4. Fågel Bröst 63 grader Lår 70 grader Helstekt vid lårbenet 70 grader
  5. Fisk Lax 42 grader Torsk 42 grader Hälleflundra 42 grader Röding 42 grader Makrill 42 grader Abborre 50 grader Jös 50 grader
  6. Skaldjur Hummer 40 grader Kräfta 40 grader Krabba 45 grader Pilgrimsmussla serveras med rå kärna Ostron grillas tills dom öppnar sig