Inlagda päron med vanilj och ingefära

Ann-Charlotte Fägerlind
Ingredienser
10 portioner
- 1 kg små fasta päron
- 1 vaniljstång
- 2 bitar torkad ingefära
- 1 liter vatten
- 750 g socker
- 1 citron
Så här gör du
- Tappa upp vatten i en skål, pressa i citron. Skala päronen men behåll skaftet. Lägg de skalade päronen i citronvattnet, så blir de inte missfärgade.
- Koka under tiden upp vatten och socker, rör tills sockret lösts upp. Snitta vaniljstången och tillsätt den samt ingefäran.
- Lägg päronen i den varma lagen och koka försiktigt cirka 10-20 minuter. Känn med en potatissticka, ta av från spisen, när det fortfarande är lite motstånd kvar. Päronen mjuknar ytterligare något på eftervärmen.
- Förvara päronen i en ren glasburk med sockerlag. Enklast är att plocka upp dem med en plastpincett. Häll sockerlag i botten på glasburken först, så päronen landar mjukt och inte går sönder. Förvaras svalt, när de har kallnat.
- Servera gärna med glass, grädde eller lite sötad turkisk yoghurt.
2 kommentarer om "Inlagda päron med vanilj och ingefära"

Du kanske även gillar
Populära recept
Ulrika Hulterström
Ingefärsbitar? Hur stor är en bit? En hel ingefära eller delar av ingefära?
Vill gärna ha mått i ex cm… Använder ”färsk” riven ingefära på tub och det är omöjligt att omvandla det abstrakta ”bitar”…
Mitt Kök
hej, och tack för din kommentar. Ja, det är lite otydligt hur mycket en bit är men räkna med att cirka en centimer kan motsvara en bit. Hur mycket det motsvarar i tub är svårt att svara på – där får man nog testa sig fram. Lycka till!
Med vänlig hälsning, Mitt kök-redaktionen