Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Inlagda päron med vanilj och ingefära

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 115 st har redan röstat

Ingredienser

  • Cirka 10-12 päron
  • 1 kg små fasta päron
  • 1 vaniljstång
  • 2 bitar torkad ingefära
  • 1 liter vatten
  • 750 g socker
  • 1 citron

Så här gör du

  1. Tappa upp vatten i en skål, pressa i citron. Skala päronen men behåll skaftet. Lägg de skalade päronen i citronvattnet, så blir de inte missfärgade.
  2. Koka under tiden upp vatten och socker, rör tills sockret lösts upp. Snitta vaniljstången och tillsätt den samt ingefäran.
  3. Lägg päronen i den varma lagen och koka försiktigt cirka 10-20 minuter. Känn med en potatissticka, ta av från spisen, när det fortfarande är lite motstånd kvar. Päronen mjuknar ytterligare något på eftervärmen.
  4. Förvara päronen i en ren glasburk med sockerlag. Enklast är att plocka upp dem med en plastpincett. Häll sockerlag i botten på glasburken först, så päronen landar mjukt och inte går sönder. Förvaras svalt, när de har kallnat.
  5. Servera gärna med glass, grädde eller lite sötad turkisk yoghurt.