Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Inlagda körsbär med ingefära

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 1 liter körsbär

Lag

  • 50 g färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 stjärnanis
  • 4 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad

Så här gör du

  1. Skala och skiva ingefäran. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Koka ihop ingredienserna till lagen under lock, cirka 5 minuter.
  3. Skölj bären och lägg dem på rena, varma burkar.
  4. Häll den varma lagen över bären, den ska täcka. Sätt på lock. Förvara bären mörkt och svalt eller i kylskåpet.