Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Inlagda blandade grönsaker

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Förvara och bevara smaken, färgen och sommaren i en vacker burk. Mängden sötning är försvinnande liten men balanserar vinägersmaken.

Ingredienser

  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 röd paprika
  • 2 morötter
  • 3 små gurkor eller 1 stor
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 3 msk honung eller socker
  • 1 msk salt
  • 1 tsk kumminfrön
  • lite färsk dragon eller någon annan ört

Så här gör du

  1. Skär alla grönsaker i skivor. Lägg grönsakerna i olika lager i en stor glasburk.
  2. Blanda vinäger, salt, honung/socker och senapsfrön i en kastrull och sjud tills det söta och saltet har löst upp sig. Rör ner vattnet och ta av från värmen. Låt svalna.
  3. Häll inläggningen över grönsakerna och ställ i kylen. Efter ett dygn är de färdiga.