Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Inlagd sill – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 183 st har redan röstat

Klassisk inlagd sill som går att förbereda flera dagar innan den ska ätas. Variera med olika smaksättningar om det blir mycket folk! Här får du också ett recept på krämig sill med sting av pepparrot och senap!

Läs också: Så gör du senapssill

Läs också: Recept på sill med pepparrot

Ingredienser

6 portioner
  • 1 dl ättikssprit, 12 procent
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 kryddnejlikor
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 2 burkar inläggningssill (420 g)
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 5 dillkvistar

Ört- och pepparrotssill

  • 1 dl basilika (färsk)
  • 1 dl dill (färsk)
  • 1 dl persilja (färsk)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 2 dl gräddfil
  • 2 burkar matjessill (200 g)

Så här gör du

  1. Inlagd sill: Koka ihop ättika, socker och vatten.
  2. Blanda med kryddorna och låt svalna.
  3. Skölj sillen och skär i mindre bitar.
  4. Skala och slanta morötterna. Skala och skiva löken.
  5. Varva sill, morot, lök och dill i en glasburk. Häll över lagen och låt stå minst ett dygn innan servering.
  6. Ört- och pepparrotssill: Mixa basilika, dill, persilja och majonnäs slätt med en stavmixer.
  7. Vänd i senap, pepparrot och gräddfil.
  8. Häll av sillen och rör ned i röran.
  9. Servera och njut av din inlagda sill!