Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Inlagd sill – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 244 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 dl ättikssprit, 12 procent
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 kryddnejlikor
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 2 burkar inläggningssill (420 g)
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 5 dillkvistar

Ört- och pepparrotssill

  • 1 dl basilika (färsk)
  • 1 dl dill (färsk)
  • 1 dl persilja (färsk)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 2 dl gräddfil
  • 2 burkar matjessill (200 g)

Så här gör du

  1. Inlagd sill: Koka ihop ättika, socker och vatten.
  2. Blanda med kryddorna och låt svalna.
  3. Skölj sillen och skär i mindre bitar.
  4. Skala och slanta morötterna. Skala och skiva löken.
  5. Varva sill, morot, lök och dill i en glasburk. Häll över lagen och låt stå minst ett dygn innan servering.
  6. Ört- och pepparrotssill: Mixa basilika, dill, persilja och majonnäs slätt med en stavmixer.
  7. Vänd i senap, pepparrot och gräddfil.
  8. Häll av sillen och rör ned i röran.
  9. Servera och njut av din inlagda sill!