Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Inlagd sill med purjolök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner
  • 10 salttsillfiléer, urvattnade
  • 2 dl ättiksprit
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot
  • 10 centimeter purjolök
  • 1 rödlök
  • 1 tsk senapsfrön, gula

Så här gör du

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1-2 gånger under tiden.
  2. Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten, kryddpeppar och lagerblad.
  3. Dra av lagen från värmen och låt svalna helt. Se till att lagen är riktigt kall.
  4. Skala och skiva moroten. Skiva purjolöken och skär rödlöken i tunna klyftor.
  5. Varva sill, grönsaker och senapsfrön i en kruka eller i en glasburk. Häll på lagen. Låt sillen dra i lagen över natten.
  6. Förvara sillen i kylen.