Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Inlagd sill med citron och kronärtskockor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)
  • 420 g inläggningssill, 1 burk
  • 2 dl inläggningslag, se separat grundrecept

Barigoule-lag

  • 2 dl vitt vin
  • 4 st schalottenlök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 st lagerblad
  • 3 msk olivolja
  • 1 st citron
  • 0,25 st färsk timjan, kruka
  • svartpeppar
  • salt

Till servering:

  • 1 burk kronärtskockor, Zeta
  • 1 st citron, skal från
  • timjan, färsk
  • lite svartpeppar

Så här gör du

  1. nbsp;Börja med barigoulagen: Tvätta och skala citronen med en potatisskalare, lägg skalet i en kastrull. Skiva schalottenlöken och vitlöken och lägg i kastrullen tillsammans med lagerblad och timjan. Pressa i saften från citronen, häll på vin samt olivolja och koka upp. Låt svalna och ställ kallt i någon timma.
  2. Lägg sillfiléerna i en bunke, häll på kallt vatten och låt stå i cirka 30 minuter. Lyft upp sillen och skär den i lämpliga bitar och lägg i en ny bunke.
  3. Häll på inläggningslagen och låt stå kallt i 2 timmar, lyft sedan upp sillen igen. Lägg denna gång sillen i barigoulelagen och låt detta stå över natten.
  4. Vid servering garnera med kronärtskocka och strimlat citronskal, mal gärna lite svartpeppar och repa även lite färsk timjan över.