Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Inlagd sill med citron och kronärtskockor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)
  • 420 g inläggningssill, 1 burk
  • 2 dl inläggningslag, se separat grundrecept

Barigoule-lag

  • 2 dl vitt vin
  • 4 st schalottenlök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 st lagerblad
  • 3 msk olivolja
  • 1 st citron
  • 0,25 st färsk timjan, kruka
  • svartpeppar
  • salt

Till servering:

  • 1 burk kronärtskockor, Zeta
  • 1 st citron, skal från
  • timjan, färsk
  • lite svartpeppar

Så här gör du

  1. nbsp;Börja med barigoulagen: Tvätta och skala citronen med en potatisskalare, lägg skalet i en kastrull. Skiva schalottenlöken och vitlöken och lägg i kastrullen tillsammans med lagerblad och timjan. Pressa i saften från citronen, häll på vin samt olivolja och koka upp. Låt svalna och ställ kallt i någon timma.
  2. Lägg sillfiléerna i en bunke, häll på kallt vatten och låt stå i cirka 30 minuter. Lyft upp sillen och skär den i lämpliga bitar och lägg i en ny bunke.
  3. Häll på inläggningslagen och låt stå kallt i 2 timmar, lyft sedan upp sillen igen. Lägg denna gång sillen i barigoulelagen och låt detta stå över natten.
  4. Vid servering garnera med kronärtskocka och strimlat citronskal, mal gärna lite svartpeppar och repa även lite färsk timjan över.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.