Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Inlagd rödvinbärssill

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Rödvinbärsgelé och frysta vinbär kan bytas ut mot rårörda och frysta lingon.

Ingredienser

8 bufféportioner

Lag:

  • 3 msk rödvinbärsgelé
  • 3 dl vatten
  • 1 ⅔ dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit

Sill:

  • 5-6 inläggningssillfiléer eller 2 askar 5-minuterssill (hela filéer)
  • 1-2 rödlökar
  • 20 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 3-4 vinbärsblad, frysta eller tinade (kan uteslutas)
  • cirka 1 dl röda vinbär

Så här gör du

  1. Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull, tills den löser sig. Blanda i resten av vattnet. Tillsätt ättiksprit och socker, koka upp under omrörning. Sjud 1-2 minuter. Låt lagen kallna.
  2. Skär sillfiléerna i breda bitar.
  3. Skala och skär löken i ringar. Krossa pepparkornen. Varva sillfiléer i en burk med lök, pepparkorn, lagerblad, vinbärsblad och bär. Häll lagen över sillen. Förslut och låt stå i kylskåp ett dygn.