Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Inkokta saffranspäron

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 stycken
  • 6 fasta päron
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 6-7 dl vatten
  • 3-4 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 g saffran

Så här gör du

  1. Skala päronen med potatisskalare och nagga dem med en gaffel. Gnid in päronen med citronsaften så att de inte mörknar.
  2. Blanda vatten, vin och socker i en kastrull och koka upp under omrörning så att sockret löser sig. Blanda i saffran.
  3. Lägg i päronen. Koka upp och sjud under lock cirka 20 minuter (koktiden beror på päronsort och hur stora frukten är), eller tills de är nästan mjuka. Känn med provsticka. Ta kastrullen från värmen och låt päronen kallna i lagen.