Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Inkokt lax 
och melonsallad med rädisor

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 4 bitar benfri laxfilé med skinn, cirka 600 g
  • 
Lag:
  • 
1/2 purjolök

  • 1 fänkål

  • 50 g färsk ingefära

  • 1 citron

  • 1 liter vatten

  • 1 msk vitvinsvinäger

  • dillstjälkar

  • 1 msk salt


Melonsallad med rädisor, 4 portioner


  • 1 liten melon, till exempel ­cantaloup, cirka 700 g

  • 1 rädisor

  • 1 fänkål

  • 2 msk hackad dill

  • 2 msk hackad gräslök

  • 2 msk pressad citronsaft

  • 3 msk rapsolja

  • flingsalt

  • nymalen peppar

  • eventuellt grönsallad


Så här gör du

  1. Skär purjolöken i mindre bitar. Skiva fänkålen, ingefäran och citronen.

  2. Koka upp ingredienserna till lagen i en traktörpanna. Koka under lock cirka 10 minuter.

  3. Lägg ner laxen i lagen. Sjud på svag värme under lock i cirka 12 minuter.

  4. Ta från värmen och låt laxen kallna i lagen. Förvara den sedan i lagen fram till servering. Vill du ta bort skinnet, gör det när laxen är ljummen.

  5. Melonsallad med rädisor: Dela melonen, skrapa ur kärnorna och skär i mindre bitar. Skiva rädisorna tunt. Dela fänkålen och skiva den mycket tunt.
 Blanda melon, rädisor, fänkål, örter, citronsaft och olja. Krydda med salt och peppar.
 Lägg eventuellt upp grönsalladen på ett fat och fördela melonsalladen över.