Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ingefärssill med citrongräs

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 saltsillfiléer, urvattnade
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 citrongräs
  • 1/2 jalapeño
  • 2 centimeter ingefära
  • 1 litet knippe koriander

Så här gör du

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
  2. Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar.
  3. Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp.
  4. Skiva citrongräset och jalapeñon tunt.
  5. Skala och skiva ingefäran tunt.
  6. Varva sillbitarna, med citrongräs, jalapeño, ingefära och koriander i en glasburk. Häll på lagen och låt sillen dra ett par timmar.