Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ingefärspäron

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

  • 1 kg små, fasta päron
  • 1/2 citron, saften
  • 5 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 25 g färsk ingefära

Så här gör du

  1. Koka ihop socker och vatten i en kvart tillsammans med skivor av ingefäran.
  2. Skala päronen men lämna skaftet kvar, det skrapar du rent med kniv. Låt päronen vara hela eller halvera dem. Krama ur citronen över så de inte mörknar.
  3. Koka päronen i ingefärslagen i trettio minuter (koktid varierar mellan sorterna, prova med en sticka). Skumma av vid behov. Ta upp päronen med hålslev och fördela i steriliserade burkar med lock, gummiring och spänne. Häll på lagen så att de täcker och förslut burkarna.
  4. Kyl snabbt och förvara oöppnad i kylskåp. Vill du utöka hållbarheten kan du tillsätta 1 krm natriumbensoat till lagen.