Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ingefärspäron med vaniljglass och chokladsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 fasta päron
  • 2 dl vatten
  • 2 cm färsk ingefära, skalad och skivad
  • 2 dl socker
  • saft skal av 1 citron

Snabb chokladsås

  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker

Så här gör du

  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg ned ingefärsskivorna i det kokande vattnet.
  2. Tillsätt socker, citronsaft och skal och sjud 15 minuter.
  3. Skala päronen men behåll kvisten. Lägg päronen i lagen och sjud sakta under lock cirka 10 minuter.
  4. Låt päronen svalna i lagen och förvara på burk med lag i kylen tills de ska användas.
  5. Chokladsås: Vispa ihop allt och koka upp under omrörning.
  6. Servera varm eller låt svalna och använd kall.