Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ingefärskex

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 st
  • 3 dl Risenta bovetemjöl
  • 1 dl Risenta kokosmjöl
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • 1½ msk malen ingefära
  • 0,5 msk vaniljpulver
  • 150 g smör
  • 1 dl grädde

Så här gör du

  1. Gör så här: Blanda bovetemjöl, kokosmjöl, rårörsocker, ingefära och vaniljpulver ordentligt i en bunke.
  2. Smält smöret och häll det och grädden i mjölblandningen.
  3. Knåda degen mjuk med händerna och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Lägg ett bakplåtspapper till ovanpå degen. Kavla ut till en rektangulär, ganska tunn platta
  5. Ta en kniv och skär igenom degen för att markera storleken på kexen.
  6. Grädda i 175°C i ca 15 min.
  7. Ta ut plåten, låt svalna och lägg upp på fat.