Logga in här

Ingefärskakor med syrlig philadelphiakräm

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

20 kakor

1 sats mördeg

  • 1 dl socker
  • 200 g smör
  • 4 1/2 dl mjöl
  • 1 äggula (kan uteslutas)
  • 1/2 dl sirap
  • cirka 1 msk ingefära, beroende på styrka
  • Fyllning:
  • 175-200 g philadelphiaost
  • 1/2-1 citron, saft
  • 2-3 msk florsocker

Så här gör du

  1. Hacka smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna och äggulan tills det blir en deg. Lägg sedan degen i kylen i plastpåse eller täck med folie i cirka 30 minuter.
  2. Kakorna ska gräddas i cirka 10 minuter beroende på storlek, tjocklek och smaksättning. Kakorna ska knappt få färg, men vara genomgräddade. Låt dem svalna på plåten och för sedan över dem till ett galler och slutligen ska de förvaras i en lufttät burk.
  3. Blanda mördegen snabbt med sirap och ingefära.
  4. Smaka av degen - vilken styrka ingefärssmaken ska ha är individuell.
  5. Kavla ut degen och tryck med hjälp av en rund form eller ett glas ut kakor. Lägg dem på en plåt. Låt dem vila kallt övertäckta med plast i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått lite färg. Låt dem svalna på galler.
  7. Fyllning:
  8. Blanda alla ingredienser.
  9. Lägg en klick philadelphiakräm mellan två kalla kakor och tryck till.