Logga in här

Ingefärs- och apelsintryffel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

40 stycken
  • 1 ekologisk apelsin
  • 1 dl kanderad ingefära
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 1/2 krm salt
  • kakao

Så här gör du

  1. Tvätta apelsinen och finriv skalet. Finhacka ingefäran. Värm grädden i en kastrull och lägg i smöret. Rör tills det smälter.
  2. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen och rör ner i kastrullen tills den smält. Tillsätt apelsinskal, ingefära och salt.
  3. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Ställ formen i kylen i 1–2 timmar. Gröp ur kulor med ett kuljärn, eller skär i kuber. Rulla bitarna i kakao. Förvara dem i kylen för lång hållbarhet.