Ingefärs- och apelsintryffel

Foto: Karolina Olson Haglund
Ingredienser
40 stycken
- 1 ekologisk apelsin
- 1 dl kanderad ingefära
- 1 dl vispgrädde
- 75 g smör
- 300 g mörk choklad
- 1/2 krm salt
- kakao
Så här gör du
- Tvätta apelsinen och finriv skalet. Finhacka ingefäran. Värm grädden i en kastrull och lägg i smöret. Rör tills det smälter.
- Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen och rör ner i kastrullen tills den smält. Tillsätt apelsinskal, ingefära och salt.
- Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Ställ formen i kylen i 1–2 timmar. Gröp ur kulor med ett kuljärn, eller skär i kuber. Rulla bitarna i kakao. Förvara dem i kylen för lång hållbarhet.

Du kanske även gillar
Populära recept