Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ingefäramarinerade kycklingben med citronyoghurt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 8 Kycklingben/kycklingklubbor
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 1-1,5 tsk Salt
  • malen svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk honung

Citronyoghurt

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1,5 msk Olivolja
  • 0,5 rivet skal och saft av citron
  • salt och svartpeppar
  • En nypa cayennepeppar

Servera med

  • blandad grönsallad
  • skivad avokado
  • Lantchips

Så här gör du

  1. Blanda samman marinaden till kycklingen. Lägg ner kycklingen och marinaden i en påse. Ta gärna dubbla. Knåda påsen försiktigt så all kyckling får smak. Låt det ligga i kylen ett par timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en form och pensla på marinad från påsen. In i mitten av ugnen cirka 20-30 minuter beroende på storlek på kycklingben/klubbor. Köttsaften får inte va röd!
  3. Blanda samman alla ingredienser till yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Servera kyckling och sås tillsammans med blandad grönsallad. Vill du lyxa lite extra, server med goda lättsaltade lantchips.