Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indiska lammfärsbollar i kokos

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 dl hackad koriander
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • smör till stekning

Sås

  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk garam masala
  • 1 kanelstång
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1/2 dl vatten
  • 3 msk mango chutney, gärna spicy
  • 1 dl sultanrussin
  • salt
  • nymald peppar

Till garnering

  • strimlad röd chilifrukt
  • färsk koriander

Så här gör du

  1. Köttbollarna: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör utan att det tar färg. Låt de torra kryddorna fräsa med mot slutet. Ta från värmen och låt kallna.
  2. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt dra cirka 10 minuter.
  3. Blanda alla ingredienser till färsen.
  4. Forma färsen till 16 bollar. Bryn dem i smör i en stekpanna. Ställ åt sidan.
  5. Såsen: Fräs vitlök, ingefära och torkade kryddor sakta i smör i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, vatten och chutney. Koka ihop cirka 10 minuter under lock.
  6. Lägg i köttbollarna och koka dem sakta i såsen cirka 10 minuter. Vänd dem någon gång under tiden.
  7. Blanda i russin när ett par minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar. Strö över strimlad chilifrukt och koriander.