Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk pärlhönscurry – recept av Danyel Couet

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 pärlhöna, styckad i 12 bitar (bröst i 3, lår i 2, vingar) eller kyckling
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk svarta senapsfrön
  • 1-2 msk fänkålsfrön
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 burk Tikka masala
  • 4 msk garam masala
  • 1-2 burkar kokosmjölk
  • 1-2 msk äppelcidervinäger
  • 1-2 msk limesaft
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 gurka
  • 2 knippen färsk grön sparris

Så här gör du

  1. Fräs löken i oljan i en varm kastrull i 5 minuter utan att den får färg. Tillsätt senapsfrön, fänkålsfrön och vitlök. Fräs ytterligare 5 minuter.
  2. Salta och peppra kycklingbitarna. Krydda dem med garam masala och bryn dem ordenligt i en varm stekpanna på alla sidor tills de är gyllene.
  3. Lägg kycklingen i kastrullen med löken och tillsätt tikka masala, kokosmjölk och ca 1-2 dl vatten. Låt sjuda ca 20 minuter på svag värme.
  4. Smaka av med salt, äppelcidervinäger, limesaft och avsluta med grovhackad färsk koriander.
  5. Ansa och skiva gurkan i stavar, ansa sparrisen och skär i längre bitar. Koka sparrisen mycket lätt i saltat vatten.
  6. Servera med gurkbitar, lätt marinerade i lime, skivad salladslök, sallad och eventuellt basmatiris.