Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk Masala – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 39 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2-3 tsk garam masala kryddblandning
  • 3 msk olivolja
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 1 stor lök
  • 1 burk färdigkokta gröna linser
  • 1 burk färdigkokta kikärtor
  • 2 morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk salt
  • 100 g babyspenat
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 pkt naanbröd (eller så bakar du eget - se recept ovan)
  • 1 burk färsk koriander
  • 2 tsk svarta sesamfrön

Så här gör du

  1. Rosta alla kryddorna i en torr panna och häll av dem på ett fat när de doftar ordentligt.
  2. Häll av spadet från linserna och bönorna och skär blomkålen, löken och moroten i mindre bitar.
  3. Stek blomkål, lök och morot i olivoljan tills de blir lite mjuka och får en liten vacker gyllene yta, tillsätt då tomatpurén och låt den fräsa med i ca 1-2 min.
  4. Häll sedan på kokosmjölken, buljong, salt, garam masala och linser samt bönor och rör om ordentligt. Låt allt småputtra i ca 5 minuter. När grönsakerna är lagom mjuka vänder du ner spenaten.
  5. Servera i djupa skålar med en klick yoghurt, hackad färsk koriander, sesamfrön samt en bit varm naanbröd.
  6. Kryddblandningen som blir över sparar du i en lufttät burk.