Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk kycklinggryta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hel kyckling (cirka 1 1⁄2 kg)
  • 8 vitlöksklyftor, fint rivna
  • 1 stor bit ingefära, fint riven
  • 1 kruka koriander, blad och stjälkar separerade
  • 1 dl yoghurt
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk torkad koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 msk garam masala
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 stor lök, skuren i 1 centimeter tjocka skivor

Till servering

  • ris

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa vitlök, ingefära och korian- derstjälkar till en slät smet med en mortel eller i en matberedare.
  3. Rör ner yoghurt, crème fraiche, citronskal, citronsaft och alla kryddor. Smaka av med salt och peppar.
  4. Placera lökskivor på botten av en stor ugnssäker gryta med lock.
  5. Skär snitt i kycklingen med en vass kniv och placera i grytan.
  6. Tryck in överbliven citron i hålrummet på kycklingen och häll marinaden över toppen och massera in kycklingen på alla sidor.
  7. Placera locket på grytan och rosta i ugnen i 1 timme på i 200 grader.
  8. Ta grytan ur ugnen ta bort locket och slå såsen som samlats i botten över kycklingen igen.
  9. Placera tillbaka grytan i ugnen och skruva upp värmen till 220 grader och rosta i ytterligare 15 minuter utan lock tills du har en något mörk färg på toppen av kycklingen. Koka riset och toppa kycklingen med färska korian- derblad vid servering.