Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk kycklinggryta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Intensiva smaker, härligt mustigt och med yoghurt som extra smak-accent – det blir jättegott!

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklinglårfile
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1⁄2 purjolök
  • 40 g färsk ingefära
  • 200 g morot
  • 250 g blomkål
  • 1 1⁄2 msk Vindaloocurry
  • 1 burk kikärtor (ca 400 g)
  • 1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • olja
  • 2–3 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • hackad sötmandel
  • färsk koriander
  • 3 dl basmatiris

Yoghurtraita

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1⁄2 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe mynta
  • 1 nypa mald spiskummin

"Hemgjorda" naan-bröd

  • Naanbröd
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta

Så här gör du

  1. Hacka purjolök och morot.
  2. Skala och finhacka ingefära och två vitlöksklyftor.
  3. Skär blomkål i grova bitar.
  4. Strimla kycklinglårfiléerna.
  5. Fräs kycklingen tillsammans med olja, smör och curry i en gryta.
  6. Tillsätt grönsakerna, kikärtor, grönsaksbuljong och kokosmjölk.
  7. Smaka av med salt.
  8. Tillaga i ugn på 200 grader ca 60 minuter.
  9. Gör yoghurtraita genom att blanda yoghurt med urkärnad och finhackad gurka, finhackad mynta, riven vitlök och spiskummin.
  10. Bryn smör och riv ner en vitlöksklyfta.
  11. Pensla naanbröd med vitlökssmöret och värm i ugnen på 200 grader ca 3-4 minuter.
  12. Ta ut grytan ur ugnen och tillsätt resten av yoghurten.
  13. Servera med ris, yoghurtraita och varma naanbröd. Toppa med hackad mandel och koriander.
3 kommentarer om "Indisk kycklinggryta"
  • Theresa Eriksson
    Theresa Eriksson

    Helt otroligt god! Jag gjorde denna gryta igår o skippade riset o serverade extra mycket bröd att doppa till. Raitan var perfekt till. Ha en fin dag ”Mitt kök”.

  • klunsan
    klunsan

    Hittade inte vindaloocurrymi affären. Kan jag ta vanlig curry plus ev någon ytterligare krydda?