Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk kyckling

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kyckling (ca 1½ kg)
  • 3 gula lökar
  • 12 vitpepparkorn
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 syrligt äpple
  • 3 msk curry
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk chutney
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 msk kycklingfond, konc.
  • 1 dl grädde
  • starkt paprikapulver, ingefära, chiliflakes
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Dela kycklingen i bitar. (Spara skrovet till en kycklingbuljong senare.) Koka i vatten så att det täcker kycklingdelarna tillsammans med en gul lök i skivor, vitpepparkorn och fond. Skumma av och låt koka i cirka 30 minuter. Ta upp kycklingen. Sila buljongen och spara cirka 5 dl.
  2. Hacka resterande lökar och vitlök och fräs i smör. Tillsätt äpplet finhackat. Pudra över curry och låt fräsa med en stund. Pudra över mjöl, tillsätt chutney och soja. Rör om ordentligt. Blanda ner buljongen. Rör om hela tiden. Tillsätt grädden och låt såsen koka cirka 20 minuter.
  3. Smaka av med kryddorna. Lägg ner kycklingdelarna och hetta upp alltsammans.
  4. Servera med basmatiris, chutney, raita och naanbröd.