Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk kycklinggryta Tikka Masala

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 34 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk kummin
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk ingefära
  • salt
  • 4 st kycklingbröstfileer
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st chilifrukt
  • 2 tsk kummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 500 g tomater på burk
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1 st färsk koriander
  • 1 tsk nejlikapulver
  • 2 tsk gurkmeja

Så här gör du

  1. Skär kycklingbrösten i 2x2 cm stora bitar. Lägg i en plastpåse. Skala och riv ingefära. Tillsätt ingefära, yoghurt, citronsaft och övriga kryddor samt färsk koriander i påsen och blanda samman. Låt gärna marinera över natten eller minst 4 timmar. Hetta upp förslagsvis med kokosolja i en panna och fräs kycklingbitarna på hög värme tills de fått färg runt om. Häll över den stekta kycklingen i en skål. Hacka chili och vitlök. Hetta upp olja i en ren panna eller stekgryta och fräs vitlök och chili i någon minut. Krydda med paprika pulver och kummin. Tillsätt tomater och grädde. Låt koka på svag värme tills kycklingen är färdig. Smaka av med salt. Servera med naanbröd, jasminris, sallad och raita. Gärnera gärna med färsk koriander.
2 kommentarer om "Indisk kycklinggryta Tikka Masala"