Indisk kikärtsgryta med potatis & blomkål

THOMAS CARLéN
Ingredienser
4 portioner
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 3 centimeter färsk ingefära
- 4 potatisar
- 2 morötter
- 1/2 blomkålshuvud
- 2 msk smör
- 2 msk rapsolja
- 1 msk Madras currypulver
- 1-2 tsk gurkmeja
- 1 burk kokosmjölk, 400 g
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 burk kokta kikärter, 400 g
- salt och peppar
Till garnering
- rostat mandelspån
- färsk koriander
Till servering
- 1 förpackning papadums, cirka 110 g
Så här gör du
- Skala och hacka vitlök, gul lök och ingefära. Skala och skär potatis och morötter i bitar respektive skivor. Dela blomkålshuvudet i buketter.
- Fräs vitlök, lök och ingefära i en gryta med smör och olja i cirka 3 minuter. Tillsatt curry och gurkmeja och rör om. Vänd ner potatis, morötter och blomkålsbuketter. Späd med kokosmjölk och smula ner grönsaksbuljongtärningen. Låt grytan koka i cirka 15 minuter på svag värme.
- Skölj kikärterna i kallt vatten och tillsätt dem i grytan. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera grytan med mandelspån och koriander. Fritera papadums enligt anvisningar på förpackningen och servera till grytan.

Du kanske även gillar
Populära recept