Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk kikärtsgryta med potatis & blomkål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 32 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 3 centimeter färsk ingefära
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk Madras currypulver
  • 1-2 tsk gurkmeja
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk kokta kikärter, 400 g
  • salt och peppar

Till garnering

  • rostat mandelspån
  • färsk koriander

Till servering

  • 1 förpackning papadums, cirka 110 g

Så här gör du

  1. Skala och hacka vitlök, gul lök och ingefära. Skala och skär potatis och morötter i bitar respektive skivor. Dela blomkålshuvudet i buketter.
  2. Fräs vitlök, lök och ingefära i en gryta med smör och olja i cirka 3 minuter. Tillsatt curry och gurkmeja och rör om. Vänd ner potatis, morötter och blomkåls­buketter. Späd med kokosmjölk och smula ner grönsaksbuljongtärningen. Låt grytan koka i cirka 15 minuter på svag värme.
  3. Skölj kikärterna i kallt vatten och tillsätt dem i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera grytan med mandels­pån och koriander. Fritera papadums enligt anvisningar på förpackningen och servera till grytan.