Indisk kikärtsgryta med grönkål

STEFAN EDETOFT-EXPRESSEN
Ingredienser
4 portioner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 bit färsk ingefära, cirka 5 centimeter
- 3 msk neutral olja
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk currypulver
- 2 msk tomatpuré
- 2 tomater
- 2 dl koksmjölk
- 1 burk kikärtor
- salt och nymald svartpeppar
Topping
- 5 grönkålsblad
- 1 msk neutral olja
- salt och svartpeppar
- 1 msk finhackad färsk koriander
Till servering
- basmatiris
Så här gör du
- Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära.
- Hetta upp oljan och fräs lök, vitlök och ingefära utan att det tar färg i några minuter. Tillsätt garam masala och curry och fräs under omrörning i 2 minuter.
- Skeda ner tomatpuré och fräs en liten stund till.
- Grovhacka tomaterna och lägg ner i grytan tillsammans med koksmjölk. Koka upp och tillsätt avrunna kikärtor. Smaka av med salt och peppar och koka samman grytan utan lock så att såsen blir krämig i cirka 5 minuter på medelvärme.
- Skölj och strimla grönkålen mycket fint. Hetta upp oljan i en panna och fräs kålen i 1 minut. Dra åt sidan och krydda med salt och peppar. Vänd ner koriander och häll upp i en skål. Servera grytan med basmatiris och grönkålsfräset.

Du kanske även gillar
Populära recept