Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk kikärtsgryta med grönkål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära, cirka 5 centimeter
  • 3 msk neutral olja
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk currypulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tomater
  • 2 dl koksmjölk
  • 1 burk kikärtor
  • salt och nymald svartpeppar

Topping

  • 5 grönkålsblad
  • 1 msk neutral olja
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk finhackad färsk koriander

Till servering

  • basmatiris

Så här gör du

  1. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära.
  2. Hetta upp oljan och fräs lök, vitlök och ingefära utan att det tar färg i några minuter. Tillsätt garam masala och curry och fräs under omrörning i 2 minuter.
  3. Skeda ner tomatpuré och fräs en liten stund till.
  4. Grovhacka tomaterna och lägg ner i grytan tillsammans med koksmjölk. Koka upp och tillsätt avrunna kikärtor. Smaka av med salt och peppar och koka samman grytan utan lock så att såsen blir krämig i cirka 5 minuter på medelvärme.
  5. Skölj och strimla grönkålen mycket fint. Hetta upp oljan i en panna och fräs kålen i 1 minut. Dra åt sidan och krydda med salt och peppar. Vänd ner koriander och häll upp i en skål. Servera grytan med basmatiris och grönkålsfräset.