Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk frukost Poha

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Poha är indisk frukosträtt gjord på platt ris med lite blandning ut av kryddor. Jag åt denna rätt rätt ofta och kunde enkelt finna maträtten på lokal resturanger. När man var tidigt ut på morgonen, innan alla butiker hade öppnats stod det vagnar med gatuförsäljare. En poharätt kunde kosta omkring 10 – 20 rupees. Denna poha rätt har inga tomater i sig tar 15 minuter att tillaga och räcker för 4 personer.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g Poha
  • 1 st Gul lök, hackad
  • 2 dl rostade jordnötter
  • 3 tsk gurkmeja
  • salt
  • 1 tsk kummin frön
  • 1 tsk garam masala
  • 2 tsk samba mix
  • 1 tsk vitlökspulver

Så här gör du

  1. Lägg poha i en sil och skölj poha med vatten. Se till att vattnet kommer hela pohan. Pohan får inte bli för mjuk för då blir poha en stor mjuk klump vid stekningen.
  2. Rosta jordnötterna i 5- 7 minuter med 30 sekunder intervaller.
  3. Häll i olja i en stekpanna och lägg i kummin fröna. Efter 30 sekunder blanda i löken.
  4. När löken har blivit mjuk, blanda i poha och alla kryddor. Temperaturen får inte vara för hög, låg till medelvärme.
  5. Rör om ordentligt så att pohan blir gul ut av gurkmejan.
  6. Om det behövs stänk lite vatten för att få pohan i önskvärd konsistens.
  7. Serva varm med citronsaft, koriander och chutney.
Du kanske även gillar