Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk frukost Poha

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g Poha
  • 1 st Gul lök, hackad
  • 2 dl rostade jordnötter
  • 3 tsk gurkmeja
  • salt
  • 1 tsk kummin frön
  • 1 tsk garam masala
  • 2 tsk samba mix
  • 1 tsk vitlökspulver

Så här gör du

  1. Lägg poha i en sil och skölj poha med vatten. Se till att vattnet kommer hela pohan. Pohan får inte bli för mjuk för då blir poha en stor mjuk klump vid stekningen.
  2. Rosta jordnötterna i 5- 7 minuter med 30 sekunder intervaller.
  3. Häll i olja i en stekpanna och lägg i kummin fröna. Efter 30 sekunder blanda i löken.
  4. När löken har blivit mjuk, blanda i poha och alla kryddor. Temperaturen får inte vara för hög, låg till medelvärme.
  5. Rör om ordentligt så att pohan blir gul ut av gurkmejan.
  6. Om det behövs stänk lite vatten för att få pohan i önskvärd konsistens.
  7. Serva varm med citronsaft, koriander och chutney.