Logga in här

Indisk falukorvsgryta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 400 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 2 vitlökslyftor
  • Smör att steka i
  • 30 g ingefära
  • 500 g blomkål
  • 1 burk kikärtor
  • 1 ,5 msk curry
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • Färsk koriander eller persilja
  • Basmatiris
  • Naturell, fet yoghurt

Så här gör du

  1. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strimla lök, vitlök och skalad ingefära i små bitar. Skär falukorven i strimlor och blomkålen i mindre bitar. Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör och fräs lök, vitlök, ingefära och curry tills löken är mjuk. Tillsätt falukorv, blomkål och kikärtor och fräs med resten i ett par minuter på hög värme.
  3. Slå på krossade tomater och grädde eller vatten, krydda med salt och peppar och koka samman i ca 5-10 minuter. Rör om då och då under tiden.
  4. Servera med hackad koriander på toppen och en klick yoghurt samt basmatiris.