Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk daal med pumpa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 pumpa, t.ex. hokkaido
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 krm chilipulver
  • 1 citron
  • 1 dl röda linser
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk olivolja + till stekning
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 1 kruka citronmeliss, skuren
  • salt, nymalen svartpeppar

Fetaostdressing

  • 150 g fetaost
  • 1 dl turkisk havregurt eller turkisk yoghurt, 10 % salt

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader, varmluft (eller cirka 200 i vanlig ugn).
  2. Ugnsbaka pumpan hel tills den har en innertemperatur på 90 grader, i cirka 40 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär pumpan i grova bitar.
  3. Fräs kryddorna i en panna med olja. Dela citronen och pressa juicen över kryddorna, tillsätt linserna, häll i vattnet och lägg på ett lock. Låt daalen sjuda i ett par minuter tills linserna är mjuka. Rör i lite olja och smaka av med salt och peppar.
  4. Mixa fetaosten med havregurt eller yoghurt, smaka av med salt.
  5. Fördela daal och pumpa på tallrikar. Ringla över fetaostdressing och toppa med pumpakärnor och citronmeliss, gärna också med lite extra smulad fetaost.