Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk chicken korma

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 98 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 stora tomater
  • smör eller kokosolja att steka i
  • 2 gula lökar
  • 3 –5 vitlöksklyftor
  • 1 ⁄2 dl riven färsk ingefära
  • 1 ⁄2 dl kokosolja
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 1 kycklingbuljongtärning

Kryddblandning

  • 1 ⁄2 tsk malen kanel
  • 1 msk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 ⁄2 tsk kajennpeppar

Blomkålsris

  • 1 ⁄2 blomkålshuvud
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Till servering

  • bladspenat
  • koriander
  • matlagningsyoghurt

Så här gör du

  1. Skär kyckling och tomat i bitar och bryn dem i en panna med smör eller olja.
  2. Skala lök, vitlök och ingefära. Hacka löken och riv vitlök och ingefära.
  3. Blanda ihop kryddblandningen i en skål.
  4. Häll oljan i en het gryta, tillsätt kryddblandningen och låt fräsa någon minut. Rör ner lök, vitlök och ingefära. Strö över mandelmjölet och tillsätt därefter grädde, yoghurt, kokosmjölk och salt. Smula ner buljongtärningen och låt den lösas upp i blandningen.
  5. Slutligen lägger du i de brynta kycklingbitarna och tomaterna. Låt grytan puttra på svag värme i cirka 60 minuter.
  6. Koka upp saltat vatten. Tvätta och grovriv blomkål. Koka rivet i knappt en minut, häll av i finmaskigt durkslag. Häll tillbaka i kastrullen och blanda med smör, salt och peppar.
  7. Servera grytan med blomkålsris, bottna skålarna med färsk bladspenat, toppa med koriander och en klick yoghurt.