Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk blomkålsgryta med linser

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • solrosolja
  • 4 msk hackad ingefära
  • 1 msk curry
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk grovmortlad kardemumma
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl vatten
  • 1 blomkålshuvud, ca 700 g
  • ca 6 dl strimlade svartkålsblad
  • 1 förpackning kokta linser, ca 400 g
  • salt
  • koriander

Till servering

  • basmatiris
  • mango chutney, gärna spicy

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Mjukstek den gula löken i olja utan att den tar färg, cirka 10 minuter. Blanda i vitlök och ingefära mot slutet.
  2. Rör i kryddor och tomatpuré och fräs runt. Häll på grädde och vatten. Koka sakta under lock cirka 5 minuter.
  3. Skär blomkålen i buketter, använd även bladen. Vänd ner blomkål och svartkål i grytan. Koka sakta under lock, cirka 12 minuter.
  4. Skölj linserna och låt rinna av. Vänd ner linserna i grytan och värm. Smaka av med salt och strö över färsk koriander. Servera med ris och chutney.