Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk blomkål med rajta och naanbröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 små portioner
  • 3 dl yoghurt
  • 0,5 mynta
  • 0,5 st gurka
  • salt och svartpeppar
  • 500 g tinad blomkål
  • 1 st stor gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • rapsolja, att steka i
  • 2 tsk mango curry, (el liknande kryddblandning)
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 2 dl kokosmjölk
  • salt och peppar
  • 2 dl rostade cashewnötter
  • 0,25 koriander
  • 4 st naanbröd

Så här gör du

  1. Börja med rajtan: riv gurkan på den grova delen av ett rivjärn och krama ur det mesta av vattnet. Blanda med yoghurt och finhackad mynta. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
  2. Skär löken i båtar och finhacka vitlöken. Fräs löken i en stekpanna med rapsolja. Tillsätt mango curryn samt gurkmejan när löken blivit mjuk. Sänk värmen något och lägg ner blomkålen. Stek allt hastigt och slå sedan på kokosmjölken. Koka samman ett par minuter tills blomkålen är ordentligt varm och smaka av med salt och peppar.
  3. Strö grovhackad koriander och cashewnötter över blomkålen strax innan du serverar den med varma naanbröd och rajta.