Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Idas Bananbröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 108 st har redan röstat
Idas Bananbröd
Ida Ragnarsson

Ett smakrikt och mättande bröd – perfekt till förrätten, soppan eller bara som nattamacka.

Ingredienser

1 bröd
  • 2 st mogna bananer
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl fil eller kvarg
  • 0,5 dl flytande honung

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200° och smörj bakformen.
  2. Skala och mosa bananerna.
  3. Blanda de torra ingredienserna vid sidan om, inklusive solrosfröna. För ett grövre bröd kan hälften av vetemjölet bytas mot grahamsmjöl. Rör sedan ner kvarg, honung och banan.
  4. Häll ner smeten i bakformen. För att få ett ännu vackrare yttre kan pumpafrön läggas i formen innan smeten hälls i. Grädda i ugnens nedre del i ca 1 timme.
  5. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.
Du kanske även gillar