Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hummustårta – cheesecake med het hummus, druvor och oliver

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 bitar

Botten

  • 100 g smör
  • 300 g danskt rågbröd

Fyllning

  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 4 msk tahini
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 ekologisk eller vältvättad citron, rivet skal
  • 2 1/2 msk pressad citron
  • 200 g philadelphiaost eller motsvarande
  • 1 gelatinblad
  • 125 g kesella
  • 1 hackad rödlök
  • 1 1/2 krm cayennepeppar
  • salt

Till garnering

  • ca 250 g vindruvor med kvist
  • ca 250 g cocktailtomater med kvist
  • ca 10 rädisor
  • 1 1/2-2 dl oliver
  • 1 röd strimlad chili
  • ca 3 msk pumpakärnor

Så här gör du

  1. Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren och blanda i smöret. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter.
  2. Tryck ut smulorna över bottnen och en bit upp på kanten. Ställ formen cirka 1 timme i kylen.
  3. Fyllning: Skölj kikärterna och låt rinna av. Mixa med tahini, spiskummin, hackad vitlök, citron och philadelphiaost.
  4. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm försiktigt kesellan i en liten kastrull, den får inte koka. Låt svalna.
  5. Rör i rödlök, och gelatinblandning och peppar i smeten. Smaka av med salt.
  6. Bred ut fyllningen över bottnen. Låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera vid servering.