Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hummussoppa med morot- & kikärtstopping

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 stora morötter
  • 3 msk olivolja
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 1/2 burk kikärter à 400 g, sköljda
  • 2 tsk korianderpulver
  • 1 tsk spiskummin
  • cirka 1 liter kokande vatten
  • 150 g babyspenat

Topping

  • 2 morötter
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 liten kanelstång
  • 1/2 burk kikärter
  • 1-2 krm flingsalt
  • 1 dl hackad koriander

Till servering

  • turkisk yoghurt & bröd

Så här gör du

  1. Soppa: Skala och hacka lök och morötter. Fräs i olja utan att ta färg, 5 minuter. Smula ner buljong­tärningar. Tillsätt kikärter. Krydda med koriander och spiskummin. Fräs 5 minuter, rör om då och då. Tillsätt hälften av vattnet och sjud soppan under lock 5 minuter. Blanda i spenaten och koka cirka 1/2 minut.
  2. Ta kastrullen från värmen och mixa soppan med stavmixer. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Ge den ett uppkok.
  3. Topping: Skala och skär morötter i små bitar. Blanda med olivolja, spiskummin och kanelstång på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter. Blanda i kikärter och rosta ytterligare 5-10 minuter, rör om efter halva tiden. Salta. Strö över koriandern. Toppa med morötterna och servera med yoghurt och bröd.