Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hummersoppa med morot och ingefära

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Om du använder fryst hummer är det jätteviktigt att du är mycket snabb och försiktig när du halstrar. Annars finns risken att köttet blir gummiartat.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 levande hummer
  • 1 gul lök skivad
  • 1 morot skivad
  • 1 krm fänkålsfrön
  • 5 dl grädde
  • 1 lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 bit ingefära
  • 2 kvistar timjan
  • 1 fl torrt vittvin
  • 5 dl vatten
  • 1 knippe dill

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och lägg i hummern och koka i 20 sekunder. Dela på hummern och plocka ut stjärtköttet och kloköttet.
  2. Fräs lök, 1 morot med hummer skrov i 5 min. Tillsätt kryddorna, tomatpuré vatten och vin. Koka i 30 min. Låt dra 30 min.
  3. Sila buljongen och reducera. Sautera 2 morötter och ingefära och häll på buljongen och grädden. Koka till 2/3 återstår. Mixa soppan slät och sila genom en chinoise så soppan blir riktigt len.
  4. Halstra hummer klor och stjärt och lägg i skålar. Skumma soppan och slå över.