Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hummersoppa med chili


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 3 kokta humrar, skal och kött från klorna

  • 1 chili

  • 2 msk matolja

  • 1 gul lök

  • 4 vitlöksklyftor, skalade
  • 
3 msk tomatpuré

  • 1 burk krossade tomater
  • 
vatten

  • 6 dl vispgrädde

  • pressad citron


Så här gör du

  1. Skala hummern, ta ut allt kött och lägg eventuellt undan stjärtarna. Krossa skalen i en mortel eller klipp sönder dem.

  2. Skala och skiva löken. Fräs löken genomskinlig i matoljan.

  3. Tillsätt hummerskal och fräs någon minut under omrörning. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater, vitlöksklyftor och fyll på vatten så det täcker skalen. Koka fonden i cirka 30 minuter. Stäng av värmen och låt dra 15-20 minuter.

  4. Sila fonden, häll i en ren kastrull och koka ihop tills knappt hälften återstår.

  5. Tillsätt grädden, koka några minuter och smaka av med salt, peppar och citronjuice.

  6. Finhacka chilin och blanda med det rensade kloköttet från hummern. Fördela köttet i botten på fyra glas.

  7. Mixa upp den heta soppan med en stavmixer strax före servering och fördela i glasen med hummerkött.