Hummersoppa med chili

HANNA BJÖRKSTEDT
Ingredienser
4 portioner
- 3 kokta humrar, skal och kött från klorna
- 1 chili
- 2 msk matolja
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor, skalade
- 3 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater
- vatten
- 6 dl vispgrädde
- pressad citron
Så här gör du
- Skala hummern, ta ut allt kött och lägg eventuellt undan stjärtarna. Krossa skalen i en mortel eller klipp sönder dem.
- Skala och skiva löken. Fräs löken genomskinlig i matoljan.
- Tillsätt hummerskal och fräs någon minut under omrörning. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater, vitlöksklyftor och fyll på vatten så det täcker skalen. Koka fonden i cirka 30 minuter. Stäng av värmen och låt dra 15-20 minuter.
- Sila fonden, häll i en ren kastrull och koka ihop tills knappt hälften återstår.
- Tillsätt grädden, koka några minuter och smaka av med salt, peppar och citronjuice.
- Finhacka chilin och blanda med det rensade kloköttet från hummern. Fördela köttet i botten på fyra glas.
- Mixa upp den heta soppan med en stavmixer strax före servering och fördela i glasen med hummerkött.

Du kanske även gillar
Populära recept