Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hummerskagen med klassiska tillbehör


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 42 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 2 kokta humrar, à cirka 400 g styck
  • 
4 msk majonnäs

  • 2 msk crème fraiche

  • 2 tsk riven pepparrot
  • 
4 tsk hackad rödlök
  • 
2 msk hackad dill

  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 
flingsalt


Till servering:


  • 4 formbröd
  • 
smör
100 g löjrom
  • 
hackad rödlök
  • 
citronklyftor
  • 
dill


Så här gör du

  1. Klyv hummern. Knäck klorna. Skär hummerköttet i små bitar, till cirka 2 dl kött. Spar klorna till garnering.

  2. Blanda hummer, majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill och peppar. Smaka av med salt.

  3. Kantskär brödet och skär på diagonalen. Stek i smör.

  4. Vid servering: Lägg upp hummerröran och löjrom på en tallrik. Strö över en aning hackad rödlök. Lägg på brödet, en citronklyfta och dill.