Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hummerskagen med klassiska tillbehör

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kokta humrar, à cirka 400 g
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 4 tsk hackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • flingsalt

Till servering

  • 4 formbröd
  • smör
  • 100 g löjrom
  • hackad rödlök
  • citronklyftor
  • dill

Så här gör du

  1. Klyv hummern. Knäck klorna. Skär hummerköttet i små bitar, till cirka 2 dl kött. Spara klorna till garnering.
  2. Blanda hummer, majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill och peppar. Smaka av med salt.
  3. Kantskär brödet och dela på diagonalen. Stek i smör.
  4. Vid servering: Lägg upp ­hummerröran och löjrom på en tallrik. Strö över en lite hackad rödlök. Lägg på brödet, en citronklyfta och dill.