Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hummerrisotto med kantareller

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 humrar, kokta (se recept för koklag på sidan 14)
  • 4 dl risottoris (t ex carnaroli-, arborio- eller avorioris)
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 6 dl hummerfond, (se recept för Louises hummerfond här intill)
  • 4 dl vatten
  • 1 ,5 dl parmesanost, riven (spara lite till garnering)
  • 4 msk smör
  • 2 msk olja till stekning
  • 1-2 msk konjak
  • salt, nymald vitpeppar
  • Kantarellsallad:
  • 200 g kantareller
  • 1 krondill, hackad (alt. dill), spara några blommor till garnering
  • 65 g blandade salladsblad (t ex maché, mangold, babyspenat)
  • 2 msk smör till stekning
  • Salt, nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Halvera humrarna på längden och ta ur köttet och skär i bitar.
  2. Knäck klorna försiktigt och ta ur köttet, spara detta till garnering.
  3. Koka fond på skalen enligt receptet "Louises hummerfond".
  4. Fräs löken glansig i olja utan att den tar färg. Tillsätt riset och fräs ytterligare 1 minut.
  5. Häll på hälften av hummerfonden och låt svälla under lock på svag värme, rör om då och då.
  6. Späd risotton med mer buljong och vatten tills riset nästan är färdigt, cirka 35 minuter.
  7. Stek kantarellerna gyllene i smör, salta och peppra.
  8. Ta av kastrullen från värmen och rör i parmesanost och smör. Vänd till sist i hummerköttet, smaka av med cognac, salt och vitpeppar.
  9. Vänd i krondill och salladsblad i kantarellerna. Servera risotton på varma tallrikar och toppa med salladen.