Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hummerkopp

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • 2 gula lökar
  • 1 hel vitlök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 7 dl vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 kvistar färsk dragon
  • 4 msk hummerfond
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • 6 pilgrimsmusslor
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • Salladsskott

Till servering och garnering

  • Kräftstjärtar eller hummerkött (Kan uteslutas)
  • Dragonkvistar

Så här gör du

  1. Skala och hacka moroten, fänkålen och lökarna grovt. Halvera vitlöken.
  2. Fräs grönsakerna i smör och olivolja. Tillsätt fänkålsfrön, vatten, vin och grädde. Sjud under lock i ca 20 minuter. Tillsätt dragonen och ställ åt sidan i 30 minuter.
  3. Sila buljongen. Låt den sedan sjuda i en vid kastrull utan lock tills hälften återstår. Tillsätt hummerfond och smaka till sist av med äppelcidervinäger, salt och chilisås.
  4. Hetta upp oljan i en grillpanna. Grilla pilgrimsmusslorna i några minuter på båda sidor. Salta och peppra.
  5. Häll upp soppan i koppar. Tillsätt eventuellt kräftstjärtar eller hummerkött. Fördela salladsskotten på ett litet fat. Lägg på pilgrimsmusslan och servera.